Centrale antenne installaties (CAI)


De aanleg van centrale antenne installaties is een belangrijk onderdeel van een comfortabele installatie. Het is namelijk bijzonder vervelend wanneer er een slechte kwaliteit beeld op de televisie te zien is. Slecht beeld of sneeuw kan enorm irriteren. Vaak ligt de oorzaak bij het toestel zelf, maar het kan ook aan het netwerk liggen.

Hierbij kunnen wij u van dienst zijn.
 Het gebeurt vaak dat er een kabel bij gemaakt moet worden voor een televisie-aansluiting op de slaapkamer en om er voor te zorgen dat het signaal optimaal blijft, is het de manier van aanleg belangrijk. Sommige situaties eisen een signaalversterker zodat er een mooi beeld tevoorschijn komt, maar in andere gevallen kan dit ook een heel negatieve invloed hebben. Door de versterker strategisch te plaatsen, bent u gegarandeerd van een goed beeld. Wel moet er rekening gehouden worden met de lengte van de kabels en met het aantal aansluitpunten.

Elke meter kabel heeft een bepaalde weerstand (impedantie) en wanneer een kabel te lang zou worden neemt de kwaliteit van het beeld af. Ook de aansluitpunten hebben een bepaalde weerstandswaarde wat van belang is voor een strak beeld.

Wilt u weten wat MBE m.b.t. het installeren van centrale antenne installaties voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende en oriënterende kennismaking.